W.R. Case & Sons Logo

W.R. Case & Sons Cutlery Company este un producător american de cuțite premium, lucrate manual, care sunt transmise de generații în generație. Cu sediul în Bradford, Pennsylvania, ofertele Case acoperă o gamă largă de categorii de produse, de la cuțite tradiționale de buzunar pliabile și cuțite sport cu lamă fixă până la comemorative și obiecte de colecție de producție limitată.

Istoric

Istoria bogată a companiei a început în 1889, când patru frați - William Russell (W.R.), Jean, John și Andrew Case (alias „The Case Brothers”) au început să modeleze cuțite și să le vândă de-a lungul unei cărări în nordul statului New York. Fiul lui W.R., John Russell (Russ) Case, fost vânzător al mărcii Case Brothers, a lansat W.R. Case & Sons la începutul secolului al XX-lea. Tatăl lui Russ a acționat ca consultant al fiului său, ajutând la stabilizarea finanțelor timpurii ale companiei, construind în același timp o reputație ca furnizor de încredere de tacâmuri de înaltă calitate. În 1993, Zippo Manufacturing Company, producătorul faimosului brichetă antivânt Zippo® și o altă afacere de familie cu sediul în Bradford, a înființat W.R. Case & Sons Cutlery Company pentru a continua moștenirea familiei de mărci Case.  

Conceptele originale de cuțit și metodele de producție ale companiei au fost recunoscute cu premii și caracteristici de la principalele publicații tipărite, organizații comerciale internaționale și evenimente, emisiuni de televiziune și filme majore. Un sistem unic de datare a ștampilei tang, folosit încă de la începuturile istoriei sale, a făcut din marca Case una dintre mărcile de colecție preferate din lume.

Azi

Case Collectors Club, cu 18.000 de membri activi, este cea mai mare asociație cunoscută de colectare a cuțitelor din lume. Angajamentul Casei față de calitate este evident în cele 125 de perechi de mâini necesare pentru a crea un singur cuțit. Cuțitele de carcasă încep cu mânere cu formă atentă, realizate dintr-o gamă largă de materiale autentice, cum ar fi os de bovine brazilian, coarne de cerb, corn de bivol, sidef, lemn exotic și pietre. Componentele din alamă, nichel și argint evidențiază fiecare formă, reunind cuțite care nu sunt doar frumoase, ci și capabile să reziste testelor timpului și utilizării.
Cuțitele Case sunt vândute în mare parte printr-o rețea de dealeri autorizați de vânzători cu amănuntul de feronerie și îmbunătățiri pentru locuințe, magazine de tacâmuri specializate, magazine de modă și accesorii, vânzători de catalog și altele.

Pentru mai multe informații despre W.R. Case & Sons Cutlery Company, vizitați caseknives.com.  

Vă invităm să vizitați Zippo/Case Museum în Bradford, Pennsylvania, unde fanii și colecționarii din întreaga lume se adună pentru a afla despre istoria bogată a cuțitelor Case și a brichetelor Zippo.


Ronson/Ronsonol Logos

Zippo Manufacturing Company a achiziționat active de la Ronson în februarie 2010. Ronson a comercializat brichete din 1913 și a oferit o linie diversă de brichete de buzunar și lanternă și accesorii pentru flacără.

Istoric

Ronson Corporation și mai târziu Ronson Consumer Products Company au fost fondate de familia Aronson. Inițial, Louis V. Aronson a deținut și operat Art Metal Works din Newark, NJ, pe care a deschis-o în 1886. Art Metal Works a fabricat diverse articole decorative din metal, inclusiv suporturi de cărți, apăsări de hârtie, seturi de birou, lămpi, miniaturi și alte obiecte din metal. Datorită cererii clienților, Aronson a început să exploreze piața flăcărilor și a început să producă brichete la începutul anilor 1900.

În 1910, Aronson a primit un brevet pentru un sistem de aprindere care produce scântei numit „Pist-o-liter” și în 1913 a fabricat o brichetă de buzunar numită „Wonderlite”. În 1928, Ronson a obținut un brevet pentru bricheta revoluționară „Banjo” cu o singură acțiune, care oferea atât aprindere, cât și stingere printr-o singură apăsare. Domnul Aronson a decis să se concentreze asupra afacerilor mai ușoare și a vândut compania Art Metal Works. De-a lungul deceniilor, Ronson Corporation și diferite filiale au continuat să dezvolte mai multe stiluri de brichete de buzunar, multifuncționale și tip lanternă folosind marca comercială RONSON, precum și lichid pentru brichetă și combustibil butan folosind marca comercială RONSONOL. De asemenea, a produs diverse accesorii, inclusiv brichete și, de la început, multe alte produse de larg consum. În anii 1960, Ronson Corporation și-a vândut operațiunile internaționale, lăsând compania cu operațiuni și vânzări în principal în America de Nord.

În 2010, Zippo Manufacturing Company, Bradford, PA, a achiziționat anumite active de la Ronson, inclusiv mărcile comerciale RONSON și RONSONOL și produsele aferente acestora. Zippo nu a achiziționat niciuna dintre corporații sau niciuna dintre înregistrările sau obligațiile corporației.

Azi

Brandurile RONSON și RONSONOL fac parte din familia de mărci Zippo Manufacturing Company. Linia de produse pentru mărci continuă să fie brichete, combustibil și accesorii aferente, comercializate și vândute în Statele Unite, Canada și Mexic la comercianții cu amănuntul și online.


Northern Lights Logo

Istoric

Înființată în 1978, Northern Lights luminează lumea și înfrumusețează casele cu căldura lumânărilor de peste 40 de ani. Rădăcinile noastre puternice în „arta de a face lumânări” au condus la o reputație eminentă ca un designer de frunte de lumânări de lux și accesorii artizanale. Lumânările noastre turnate manual sunt fabricate în SUA folosind parfumuri fine și uleiuri esențiale. Amestecurile noastre de ceară conțin ceară de soia și alte ceară pe bază naturală. Fitilele noastre sunt fabricate din bumbac natural. Navele noastre provin din surse responsabile și sunt proiectate pentru a fi reutilizate. Această combinație de componente de calitate conferă lumânărilor noastre artizanale calitățile lor de ardere curată, un parfum superior și contribuie la valoarea lor de lungă durată.

Azi

Zippo a achiziționat Northern Lights în ianuarie 2019. Compania și angajații săi rămân în afara Wellsville, NY.

Pentru Zippo, achiziția adaugă familiei de mărci Zippo o linie diversificată de produse, noi canale de distribuție, know-how critic și expertiză într-o categorie aflată în creștere rapidă și în tendințe.

Această pereche a avut sens pentru fondatorii Northern Lights Andy și Tina Glanzman, deoarece Zippo și Northern Lights împărtășesc culturi, valori și poziții aliniate. Atât Zippo, cât și Northern Lights sunt producători americani mândri, aflați în comunități mici și puternice din SUA, cu reputație de lungă durată pentru produse de încredere și frumos concepute.

Zippo își va valorifica canalele internaționale existente pentru a începe globalizarea mărcii Northern Lights și a ofertelor de produse, cu oportunitatea de extindere suplimentară.